För att säkra årets SHL-säsong valde Luleå att ta en in riktig profilvärvning inför starten, men denne gick från att vara en topp till att vara en flopp – och därför får spelaren nu lämna laget.

hockeyklubba-och-puckDen som bettat på Tim Kennedy när han värvades in i Luleå inför SHL får nog erkänna att oddsen lovade mer än vad Kennedy kunde hålla. Efter endast två mål på hela 18 spelade matcher så petas nämligen profilvärvningen helt och hållet från laget så att det kommer bli många ändringar i SHL för Luleås del står det ingen tvekan om.

”– Det är olyckligt att saker och ting inte gått som planerat här i Luleå, säger Kennedy.” läs mer.

Anledningen till att talangen petas är som föga förvånande just på grund av att talang var det som saknades hos spelaren. Men det var det nog få som trodde när han först värvades. Kennedy har nämligen både spelat för Buffalo, Florida, San Jose och Phoenix i USA och för deras räkning stått bakom en massa mål. Men så blev det alltså inte nu i Luleå. Till tidningen, som citatet kommer från, säger han även att han tillsammans med sin familj även beslutat att lämna landet helt och hållet för att flytta hen till USA igen. Och en som inte hymlar med sin besvikelse över detta är den avgående sportchefen Lars ”Osten” Bergström. Han är nämligen både besviken över att Kennedy inte stannar och över hur utfallet blivit av deras stora profilvärvning som nu alltså är en total flopp.

Dock kommer Kennedys plats i laget inte att lämnas tom, istället tar Luleålaget in Joakim Hillding, som också han värvas utifrån men om än inte från lika långt bort – han kommer nämligen från Växjö Lakers.