Äntligen har SHL dragit igång för säsongen och i år kan vi räkna med en hel del överraskningar när det kommer till vinnare och förlorare i serien. Spelaromsättningen är nämligen enorm i hockey-Sverige, vilket gör att man aldrig kan vara säker på vilka lag som är bäst.

1551731-riku-helenius-malvakt-sodertalje-sk-2010-2011-www-eliteprospects-com-player-php-player-7451

I dagarna drog SHL igång och man tror på att det kommer bli en riktigt rolig säsong. I Aftonbladet kan man läsa att det kommer bli extra spännande i år eftersom många av lagen bytt ut en hel del spelare i sina trupper och vi i stort sett kommer få se 14 nya lag. Och på grund av den stora omsättningen av spelare i lagen är det svårt att säga vilka som kommer stå som vinnare av serien i år. Förra året vann Frölunda SM-guld men eftersom de bytt ut nästan halva laget lär de kanske inte ta hem guldet i år igen.

Rörligt i hockeyvärlden

Att det är så pass många spelare som bytt lag och gått över till andra ligor gör det alltså svårt att förutspå hur matcherna och hela serien kommer att gå. Visst kan man titta på Unibet odds på SHL om man vill få en liten hint om hur det kommer gå i matcherna, eller i alla fall se vad statistiken säger, men man kan aldrig vara riktigt säker. Även i Dagens Nyheter kan man läsa att hockeyvärlden är oerhört rörlig och att det är svårt för de sportsligt ansvariga att skapa kontinuitet och stabilitet i lagen. Man jobbar dock på att hitta lösningar på detta och att det ser ut på det här sättet behöver faktiskt inte vara något negativt.

Favoriterna förlorade

Men det blir alltså så att det kan svänga en hel del i matcherna och favoriter kan hamna i botten. Detta såg vi tydligt redan i en utav de första matcherna i serien. I Expressen kan man läsa att Luleå fullkomligt körde över favorittippade Linköping i deras första match. Luleå vann med 4-0 efter en väldigt stark första period. Hela 35 procent av spelarna i SHL har trott på ett guld i år för Linköping men nu kanske de får tänka om lite.